Over het stamboek  |  Handleiding Zooeasy  |  Identificatie
Stamboek

Zo ouderwets als het Bonte Bentheimer ras is, zo moderne is de het stamboek. Sinds 2010 is het stamboek volledig digitaal. Alle leden van de Vereniging kunnen een account aanvragen bij de stamboekbeheerder. Met dit account kunnen ze inloggen in het stamboek. Het stamboek kent twee typen gebruikers. · Een fokkersaccount: Dit account is voor houders die ook daadwerkelijk fokken of van plan zijn te gaan fokken. Met fokkersaccount kan de fokkers zelf online allerlei fokgegevens van zijn varkens invoeren, hij zelf zijn bedrijfsgegevens bijhouden en hij kan online proefparingen uitvoeren om te kijken wat het inteelt percentage is. · Een lezersaccount: Dit account is voor degene die alleen informatie uit het stamboek willen halen. Het stamboek van de Bonte Bentheimer draait onder de software van Zooeasy. Dit is software die speciaal ontwikkeld is voor het voeren van stamboeken. Dagelijks worden back-ups gemaakt en het stamboek wordt beschermd tegen oneigenlijk gebruik. 

 

Account aanvragen

Heeft u nog geen account, dan kunt u via de contact pagina een account aanvragen bij de stamboekbeheerder. Voor het aanvragen van een account moet u lid zijn van de vereniging. Het account wordt pas actief gemaakt als de contributie is ontvangen.

 

Kosten

 

Handleiding

Het Zooeasy programma is overzichtelijk en vrij eenvoudig te bedienen. Om u enigszins op weg te helpen kunt u een beknopte handleiding op deze website raadplegen. Hierin vind u ook de werkwijze zoals we die bij een stamboekregistratie hanteren. 

 

Scorekaarten en invulformulieren

Om controle op het stamboek te houden en om vervuiling te voorkomen is het voor fokkers niet mogelijk om alle informatie van hun varkens te wijzigen. Bepaalde basisgegevens kunnen alleen door de stamboekbeheerder ingevoerd worden. Hiervoor dienen de scorekaarten en invulformulieren. De scorekaarten kunt u uitprinten en mee naar de stal nemen. Daarna kunt de ingevulde gegevens van de scorekaart invoeren in het invulformulier en vervolgens met eventuele bijlage verzenden naar de stamboekbeheerder. De stamboekbeheerder controleert de gegevens en voert deze in. Wanneer de gegevens zijn verwerkt in het stamboek dan krijgt u daar een bericht van.

Stichting Het stamboek

Stamboekbeheerder: Peter Miedema
bbstamboek@hotmail.com
Postadres: Bremweg 5, 7245SH Laren gld​

Vereniging het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken

Secretariaat: Jaklien Hessels
bontebentheimer@hotmail.com
Postadres: Bremweg 5, 7245 SH Laren gld telefoon: 0573 402048

©2014-Vereniging het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken |  bontebentheimer@hotmail.com