Boek “Das Bunte Bentheimer Schwein”

Eind 2014 is het boek “Das Bunte Bentheimer Schwein” van Tobias Böckermann in de winkel verschenen. Het boek is te koop bij diverse boekhandels in Duitsland.

Tijdens de Ledendag in 2014 heeft gast spreker Tobias Böckermann het Bonte Bentheimer boek voor ons gepresenteerd.  De Duitser is journalist en hobbyboer, en heeft het boek geschreven over de herkomst en achtergronden van het Bunte Bentheimer Schwein. In zijn presentatie was te zien dat de Bonte Bentheimer door de jaren heen behoorlijk is veranderd. Wat bleef waren de vlekken. Ook Tobias kwam weer uit bij Gerhard Schulte-Bernd, de oerhoeder van de Bonte Bentheimer, die heeft toegegeven ook “vreemde” rassen te hebben ingekruist, om inteelt tegen te gaan. Verder heeft Tobias vele Duitse varkensbedrijven bezocht, die de Bonte Bentheimer omhelst hebben en als buitenvarken weten te exploiteren.

„Das Bunte Bentheimer Schwein – Geschichte und Zukunft einer alten Nutztierrasse“  is 4 december 2014 gepresenteerd en vanaf nu te koop, het heeft 104 pagina’s  en bevat ongeveer 90 kleuren- en zwart/wit-foto’s, en verder kaarten, grafieken en tekeningen. In het Duits, met samenvatting in het Nederlands. Er is een beperkte oplage gedrukt.

Uitgegeven door Verlag der Emsländischen Landschaft e.V. (Sögel)
ISBN-Nummer 978-3-925034-49-7.
Kosten €10,00 (+portokosten) en verkrijgbaar via  www.emslaendische-landschaft.de/publikationen/sonstige-publikation

Plaats een reactie