Een recept door Gijs Jeulink van Culinair Verantwoord voor de BBvereniging.
Lolly’s van chocolade
Ingrediënten
300 gram pure of melkchocolade voor de ganache
200 gram chocolade (puur, wit of melk – naar keuze) voor het omhulsel
100 gram ongeklopte room
50 gram reuzel
50 gram kaantjes
Voorbereiding
Eerst maak je de ganache. Dat is de kern van de lolly. Breng de room in een steelpannetje aan de kook voeg het reuzel toe. Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie. Giet de gesmolten chocolade al roerende bij de room, zodat een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg nu ook de kaantjes toe. Doe de ganache in een kommetje en laat het afkoelen en opstijven in de koelkast.
Na anderhalf uur is de ganache klaar. Haal het kommetje weer uit de koelkast en laat de ganache een beetje op kamertemperatuur komen. Tempereer ondertussen de chocolade voor de coating in een smal kommetje.
Bereidingswijze
Maak balletjes van de ganache. Steek een bolletje ganache op een stokje en haal deze door de gesmolten chocolade, totdat deze helemaal bedekt is. Laat de lolly even uitdruipen en zet `m dan op een stukje bakpapier. Herhaal deze handelingen tot je alle ganache-bolletjes hebt omgetoverd tot lolly’s.