Workshop Worst Maken bij MergenMetz

Zelf worst maken is het leukste wat er is. Je bepaalt zelf welke kruiden er in gaan. Ooit, in 2007 was Norbert Mergen de eerste met het geven van deze workshop. En het was ouderwets leuk. Met zijn allen iets van zes soorten worst gemaakt. Dus in 2017 nog maar een keer!

Tijdens deze workshop leert u de kneepjes

In deze workshop gaan we varkensgehakt kruiden, goed mengen, in de darmen persen. Want eens gezien hoe het in zijn werk gaat, dan is het voortaan een makkie. Dan kunt u daarna beslissen of u het voortaan zelf thuis doet of gewoon worst bij de slager koopt.

MergenMetz houdt al jaren Bonte Bentheimers om dit zeldzame ras in stand te houden. Er wordt vlees van Bonte Bentheimers gebruikt. Misschien een van hun eigen dieren en anders uit de kring van de vereniging Het Nederlandse Bonte Bentheimer Landvarken. Lekker mals vlees, rijker dooraderd, roder (omdat ze meer bewegen) en ook vetter vlees. Want vet geeft smaak.

Datum: 12 november 2017
Tijd: 13:30 – 17:30 uur
Locatie: MergenMetz
Aantal: Maximaal 10 deelnemers dus boek tijdig.
Prijs € 55 p.p. incl. wijn of bier of fris


 

Plaats een reactie